Culinaire tips voor een smaakvolle upgrade van de maaltijd
Culinaire tips voor een smaakvolle upgrade van de maaltijd

Ons doel is om iedereen Gelukkig ouder te laten worden. Om de bewoners/cliënten dit geluk te geven, is niet alleen het dagelijks aanbieden van gezond, lekker en gevarieerd eten en drinken belangrijk, maar ook het creëren van een gastvrij ‘thuis’ gevoel. Eten moet voor elke bewoner/cliënt een feestje zijn. Voor het creëren van mooie eetmomenten is het belangrijk om voldoende kennis & kunde te hebben rondom eten en drinken. Want waar met kennis en toewijding een maaltijd wordt bereid, dat zie je terug.

Onze Culinair adviseur Mike ten Buren helpt jou graag verder met vraagstukken rondom eten en drinken. Zo geeft hij diverse trainingen en workshops op maat. Bij trainingen op maat neemt Mike eerst een kijkje op jullie afdeling. Op basis van dit bezoek maakt hij een inschatting welke kennis aanwezig is, wat nog ontbreekt en waar ondersteuning nodig is. Mike geeft daarnaast diverse workshops, zoals het creëren van meer variatie in het menu, bordgarnering, tafelaankleding waar hij zoveel mogelijk tips en tricks met jou deelt.

Culinair adviseur Mike ten Buren
Culinair adviseur

Mike

ten Buren

“Ik wil zorgorganisaties meer handvatten geven om producten te verbeteren op het gebied van o.a. smaak en maaltijdpresentatie. Graag geef ik tips & tricks aan de medewerkers in de zorginstellingen. Ik word blij van de connectie die ik met onze contactpersonen en hun bewoners aanga. Een bijdrage leveren aan het Gelukkig ouder maken, daar doe ik het voor.”

Of jij nu volledig zelf kookt, kiest voor convenience of een combinatie van beide, wij helpen jou graag om heerlijke maaltijden te bereiden voor bewoners/cliënten. Onze Culinair adviseur heeft zijn 10 beste tips gebundeld in een boekje, waar jij direct mee aan de slag kunt. Bovendien vind je in de ‘Culinaire tips’ ook nog basisinformatie over IDDSI, allergenen en smaakbeleving.

Met behulp van de 10 tips geef jij eenvoudig een smaakvolle upgrade aan de maaltijd. Aan de hand van foto’s laten we je stap voor stap zien hoe je bijvoorbeeld een basis roux voor soep, sauzen en ragout maakt of bijvoorbeeld heerlijke krokantjes voor op een toetje.

Kortom; de beste tips voor op jouw afdeling en/of in de keuken.