Reductie dierlijke eiwitten en dagmenu’s

TEST

Reductie dierlijke eiwitten in dagmenu’s

Duurzaamheid en circulariteit is iets waar wij echt voor staan en ook steeds meer in ontwikkelen. Zo hebben wij bijvoorbeeld de duurzame maaltijd geïntroduceerd. Hierin vervangen wij o.a. zuivel en vleescomponenten voor plantaardige varianten en gebruiken wij (seizoens)producten met keurmerken. Ook staat er in het A menu 3 keer per week een soep op welke geen dierlijke eiwitten bevatten. Met deze aanpassing realiseren wij een reductie van 275 gram dierlijk eiwit per bewoner per week – dit betekent meer dan 14 kilo per bewoner per jaar!

Misschien vind je dit ook interessant…

Wat is de Milieuthermometer Zorg?

Wat is de Milieuthermometer Zorg?

Milieuthermometer Zorg Met de Milieuthermometer Zorg kun je als zorginstelling de aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar maken. De Milieuthermometer omvat de onderwerpen binnen het thema “Planet” van het People-Planet-Profit gedachtegoed van...

Retourname verpakkingen

Retourname verpakkingen

Retourname verpakkingen In samenwerking met een specialistische partner, is Holland Food Service bezig met een pilot voor de  retourname van onze verpakkingen. Het gaat hierbij om de verpakkingen van Holland Culinair. Onder Holland Culinair vallen alle...

Plantaardig dagmenu

Plantaardig dagmenu

Plantaardig dagmenu Binnen de dagmenu's van Holland Food Service, zijn een aantal gerechten opnieuw ontwikkeld. Een groot gedeelte van de zuivel die we gebruikten voor de bereiding van gerechten hebben we vervangen door een plantaardige variant. Dit vertaalt zich in...