Reductie dierlijke eiwitten en dagmenu’s

Sanne Maesen

Reductie dierlijke eiwitten in dagmenu’s

Duurzaamheid en circulariteit is iets waar wij echt voor staan en ook steeds meer in ontwikkelen. Zo hebben wij bijvoorbeeld de duurzame maaltijd geïntroduceerd. Hierin vervangen wij o.a. zuivel en vleescomponenten voor plantaardige varianten en gebruiken wij (seizoens)producten met keurmerken. Ook staat er in het A menu 3 keer per week een soep op welke geen dierlijke eiwitten bevatten. Met deze aanpassing realiseren wij een reductie van 275 gram dierlijk eiwit per bewoner per week – dit betekent meer dan 14 kilo per bewoner per jaar!

Misschien vind je dit ook interessant…

In gesprek met… Sanne Maessen

In gesprek met… Sanne Maessen

In gesprek met... onze diëtist en accountmanager Sanne Maessen In de blogserie ‘In gesprek met…’ is deze keer Sanne Maessen te gast. Sanne is diëtist en accountmanager bij Holland Food Service en hét aanspreekpunt voor alle dieet gerelateerde vragen. Sanne is lid van...

Wat is de Milieuthermometer Zorg?

Wat is de Milieuthermometer Zorg?

Milieuthermometer Zorg Met de Milieuthermometer Zorg kun je als zorginstelling de aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar maken. De Milieuthermometer omvat de onderwerpen binnen het thema “Planet” van het People-Planet-Profit gedachtegoed van...

Retourname verpakkingen

Retourname verpakkingen

Retourname verpakkingen In samenwerking met een specialistische partner, is Holland Food Service bezig met een pilot voor de  retourname van onze verpakkingen. Het gaat hierbij om de verpakkingen van Holland Culinair. Onder Holland Culinair vallen alle...