Reductie dierlijke eiwitten en dagmenu’s

Reductie dierlijke eiwitten in dagmenu’s

Duurzaamheid en circulariteit is iets waar wij echt voor staan en ook steeds meer in ontwikkelen. Zo hebben wij bijvoorbeeld de duurzame maaltijd geïntroduceerd. Hierin vervangen wij o.a. zuivel en vleescomponenten voor plantaardige varianten en gebruiken wij (seizoens)producten met keurmerken. Ook staat er in het A menu 3 keer per week een soep op welke geen dierlijke eiwitten bevatten. Met deze aanpassing realiseren wij een reductie van 275 gram dierlijk eiwit per bewoner per week – dit betekent meer dan 14 kilo per bewoner per jaar!

Misschien vind je dit ook interessant…

Winnaars ronde 1 ‘Ontzorgen’

Winnaars ronde 1 ‘Ontzorgen’

Wij zorgen voor een glimlach in de zorg! Wij zetten medewerkers van zorginstellingen extra in het zonnetje met onze campagne ‘Geluksmomenten, een glimlach...

Gastvrijheidsconcept

Gastvrijheidsconcept

Geluk is... eten & drinken in een gastvrije omgeving Het is tijd voor verandering! Ouder worden we allemaal, met het verstrijken van de tijd gaat dat...

In gesprek met… Sanne Maessen

In gesprek met… Sanne Maessen

In gesprek met... onze diëtist en accountmanager Sanne Maessen In de blogserie ‘In gesprek met…’ is deze keer Sanne Maessen te gast. Sanne is diëtist en...