Plantaardig dagmenu

TEST

Plantaardig dagmenu

Binnen de dagmenu’s van Holland Food Service, zijn een aantal gerechten opnieuw ontwikkeld. Een groot gedeelte van de zuivel die we gebruikten voor de bereiding van gerechten hebben we vervangen door een plantaardige variant. Dit vertaalt zich in de dagmenu’s waar nu iedere week drie plantaardige varianten worden aangeboden. Ook bevatten deze menu’s veel producten met keurmerken zoals ASC, MSC en Beter Leven. Wanneer we alle aanpassingen samen nemen, kunnen we een reductie van 275 gram dierlijk eiwit per bewoner per week realiseren. Dit is meer dat 14 kilo per bewoner per jaar!

Misschien vind je dit ook interessant…

Wat is de Milieuthermometer Zorg?

Wat is de Milieuthermometer Zorg?

Milieuthermometer Zorg Met de Milieuthermometer Zorg kun je als zorginstelling de aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar maken. De Milieuthermometer omvat de onderwerpen binnen het thema “Planet” van het People-Planet-Profit gedachtegoed van...

Retourname verpakkingen

Retourname verpakkingen

Retourname verpakkingen In samenwerking met een specialistische partner, is Holland Food Service bezig met een pilot voor de  retourname van onze verpakkingen. Het gaat hierbij om de verpakkingen van Holland Culinair. Onder Holland Culinair vallen alle...

Duurzame gezondheid

Duurzame gezondheid

Duurzame gezondheid Het RIVM heeft samen met partners een methode ontwikkeld om die milieueffecten ook te vertalen in gevolgen voor de gezondheid van mensen. Deze methode schat in hoeveel gezondheidsschade de uitstoot van een stof gemiddeld veroorzaakt. Een voorbeeld...