Terugblik op ronde 1 Tijd
Driegangendiner huiskamer Schoterhof Kennemerhart

Geluk is…mooie ”Geluksmomenten” creëren voor zorgmedewerkers en bewoners

Begin januari is onze Gelukkig ouder worden campagne ‘’Geluksmomenten, een glimlach voor de zorg’’ gestart. Met deze actie zetten wij de medewerkers van de zorg in het zonnetje. In ronde 1 kregen wij maar liefst 450 aanmeldingen. Dat maakt ons Gelukkig! In maart hebben wij de winnaars bezocht van de zorginstellingen ZZG Zorggroep, Kennemerhart en Hilverzorg. Voor de medewerkers en bewoners van een aantal afdelingen hebben wij mooie ‘Geluksmomenten’ gecreëerd.

Zo verzorgde wij op donderdag 16 maart een heerlijke uitgebreide lunch voor de medewerkers en bewoners van afdeling pg team 3 Eikenhorst, ZZG Zorggroep. Aan een mooi gedekte tafel genoten zij volop van diverse broodjes, yoghurt, verse sappen en zoete lekkernijen. De reacties van de medewerkers waren lovend. Zo gaf een medewerkster aan: ‘Heerlijk om nu al te weten, dat wij straks de afwas niet hoeven te doen.” Dit was dan ook precies onze insteek van ronde 1. De medewerkers ontzorgen en laten genieten van lekker eten en drinken. Daar worden wij namelijk Gelukkig van!

De medewerkers en bewoners van drie huiskamers op locatie Schoterhof, Kennemerhart genoten op woensdag 22 maart van een driegangendiner. Aan de mooi gedekte tafels in voorjaarssferen genoten zij van een tomatensoep met een broodmandje vooraf, gevolgd door gevulde kipfilet met ratatouille en rösti als hoofdgerecht. Tot slot werden zij ook nog verrast met een heerlijk dessert van Griekse rijst yoghurt met karamel en vers gebakken appeltjes en peer. Het eten viel goed in de smaak bij de medewekers en bewoners. De bewoners vroegen meerdere malen aan onze culinair adviseur ”Kom je vanavond weer voor ons koken?” Het creëren van dit soort Geluksmomenten, tovert bij ons een grote glimlach op het gezicht!

Op woensdag 29 maart heeft onze culinair adviseur een leuke workshop verzorgd voor de medwerkers van serviceflat brasserie op locatie Nieuw Kerkelande, Hilverzorg. Tijdens de workshop kregen zij diverse tips en trucks te horen over de bereiding van convience gerechten en de opmaak van borden. Zo heeft onze culinair adviseur laten zien hoe je een standaard aardappelpuree nog smakelijker maakt met de toevoeging van twee soorten mosterd (grof en normaal). Verder kwam ook de onderwerpen smaakbeleving, toevoeging van ‘kleur’ aan groente en het garneren aan bod.

Bekijk onderstaande video voor een korte sfeerimpressie van de lunch, het driegangendiner en de workshop.

Wil jij ook graag dat wij jouw afdeling in het zonnetje zetten? Vul hier het inschrijfformulier in voor ronde 2 en wie weet creëren wij in juni voor jullie een mooi Geluksmoment!

Houd onze website en socials in de gaten en blijf op de hoogte van het verloop van onze campagne.