…een partner waarop je kunt vertrouwen

Toekomstbestendige invulling van het eten en drinken

Als verantwoordelijke voor eten en drinken in de zorg sta je voor enorme uitdagingen. Beperkte budgetten, de eisen omtrent duurzaamheid, hoge werkdruk op de afdelingen en het bieden van kwalitatieve maaltijden aan bewoners zijn slechts enkele onderwerpen waar je dagelijks mee te maken hebt.

Wij bij Holland Food Service begrijpen dat elke zorginstelling uniek is. Daarom bieden we niet alleen hoogwaardige producten, maar ook oplossingen op maat die aansluiten bij jullie specifieke behoeften en de ontwikkelingen in de zorg.
Op deze pagina lees je over slimme oplossingen, een flexibele invulling voor eten en drinken, de BI-tool en meer.

Ga direct naar:

Slimme oplossing voor de werkdruk in de zorg; Ontdek het Culinair Paspoort

In de zorgmarkt heb je te maken met grote uitdagingen. Bijvoorbeeld de hoge werkdruk en een toenemende zorgvraag. Wellicht herken je deze thema’s ook binnen jouw zorginstelling. Daarom bieden wij het Culinair Paspoort aan.

Vraag een demo aan en ontdek hoe ons Culinair Paspoort (e-learning) jouw zorgmedewerkers kan ondersteunen en de kennis en kunde kan verbeteren. De demo duurt slechts 15 minuten en kan zowel online als fysiek, aan jou de keuze.

Je kunt de kennis en kunde rondom eten en drinken verbeteren met het Culinair Paspoort en met fysieke workshops van onze Culinair Adviseur. Benieuwd naar wat er mogelijk is? Neem dan contact met ons op, wij adviseren je graag.

Flexibele invulling van eten en drinken: wat past bij jou?

Wij bieden verschillende opties aan die passen bij jouw behoeften. Wij doen dit in combinatie met een uitstekende kwaliteit, advies op maat en de mogelijkheid tot een flexibele invulling.

Vers koken

Vers koken heeft tal van voordelen. Het stimuleert niet alleen de eetlust van bewoners, bijvoorbeeld door de heerlijke geuren, maar vergroot ook hun betrokkenheid bij het eetmoment. Je kunt de groente zelf snijden, samen met de bewoners of bestel voorgesneden groente in onze webshop. Holland Food Service zorgt ervoor dat je alles in huis hebt voor een vers bereide maaltijd.

Convenience maaltijden

Wanneer je snel en efficiënt maaltijden wilt bereiden, kunnen convenience maaltijden uitkomst bieden. In onze keuken worden jouw maaltijden met zorg en aandacht vers bereid, in de juiste verhoudingen geportioneerd om verspilling te voorkomen. Zo zet jij eenvoudig een smaakvolle maaltijd op tafel.

Flexibele invulling

Heeft jouw zorginstelling behoefte aan een combinatie tussen verse maaltijden, convenience maaltijden en/of hybride koken? Geen probleem! Wij zorgen ervoor dat iedere locatie en afdeling dagelijks geniet van een heerlijke maaltijd.

Met hybride koken kies je voor een flexibele invulling op maaltijdniveau. Je kunt bijvoorbeeld convenience stoofvlees bestellen en zelf de aardappels en groente bereiden. Op deze manier zet je in een handomdraai een smakelijke maaltijd op tafel.

Grip op jouw budget met de BI-tool 

Jij begrijpt als geen ander dat de balans tussen budgetbeheersing en smakelijke/gezonde eetmomenten ontzettend belangrijk is. Budgetbeheersing is niet alleen het inkopen van eten en drinken voor de juiste prijzen, maar ook bijvoorbeeld het juiste assortiment (A- B- of C-merken) en het terugdringen van derving. Holland Food Service begrijpt dit en ontzorgt je op verschillende manieren.

Denk hierbij aan de budgetmodule in de webshop, onze accountmanagers die het bestelgedrag analyseren en alternatieven voorstellen of juist signaleren dat er een te hoge verspilling is. Daarnaast hebben we ook een BI-tool. Dit is een programma waarmee je inzicht in je budgetten krijgt. Ook kun je afdelingen en locaties met elkaar vergelijken binnen jouw zorgorganisatie. Zo krijg jij grip op het budget.

Een passend assortiment

Ons assortiment bestaat uit producten uit onze eigen keuken, denk aan convenience maaltijden, maaltijdcomponenten, panklare producten en de versproducten van onze versspecialisten, de bekende A-merken en een brede selectie aan B- en C-merken. Wij hebben een samenwerking met de Albert Heijn. Hierdoor is er een selectie van prijsfavorieten van de Albert Heijn geïntegreerd in het assortiment van Holland Food Service, wat de besteller/inkoper meer voordelige keuzes en herkenbare producten biedt.

De Green Deal voor de zorg; op deze manier zet jij duurzame stappen

Holland Food Service ondersteunt bij duurzame zorg

Voor 2030 moet de zorgsector een CO2-reductie van minimaal 55% realiseren. Daarom ondersteunt Holland Food Service je op het gebied van duurzaamheid. Denk aan de eiwittransitie, de inkoop van verantwoorde producten, de retourstroom van onze kunststofverpakkingen en voedselverspilling. Wij kijken graag samen welke duurzame stap het beste past bij jouw zorginstelling.

Benieuwd geworden naar onze ondersteuning op het gebied van duurzaamheid?

Expertrollen

Naast uitdagingen zoals budgetbeheersing en duurzaamheid, begrijpen we bij Holland Food Service dat je ook tegen andere vraagstukken aan kunt lopen.

Onze experts beschikken over de laatste inzichten en kennis over alles rondom eten en drinken. Ze beantwoorden graag jouw vraagstukken en adviseren je met plezier. Zo gaat Sanne graag met je in gesprek over diëtetiek in de zorg, faciliteert Martien jou bij alle onderdelen rondom de verduurzaming van eten en drinken en realiseert Fleur leuke verrassingen bij jou op locatie.

Samen met jou zorgen onze experts ervoor dat mensen Gelukkig ouder worden.

Gelukkig ouder worden 

Bij Holland Food Service staan we voor Gelukkig ouder worden voor de zorgmedewerkers, bewoners en andere betrokkenen. Daarom creëren wij regelmatig Geluksmomenten. Want Gelukkig zijn draait volgens ons niet om mijlpalen, maar om momenten. Dit doen wij natuurlijk door een optimale service te bieden in het leveren van eten en drinken. Maar ook organiseren wij leuke extra’s, van poffertjes bakken op locatie tot het verzorgen van een parachutesprong! Dit doen wij aan de hand van onze kernwaarden: aandacht, verrassen en verbinden.

Aandacht 

Wij hebben aandacht voor de beleving rondom eet- en drinkmomenten.  Doordat wij zelfs aandacht hebben voor de puntjes op de i, kunnen wij dagelijks 35.000 mensen mooie momenten bezorgen. Wij gaan gestructureerd met mensen in gesprek om ons en onze dienstverlening te blijven optimaliseren.

Verrassen

Wij willen onverwachts uit de hoek komen, verrassen, Geluksmomenten creëren. Hiervoor zetten wij klantverrassingen in. Denk hierbij aan een poffertjeskraam of smoothiekraam bij jullie op locatie. Regelmatig worden er winacties of spontane activiteiten georganiseerd.

Verbinden

Wij creëren verbinding tussen zorgmedewerkers, bewoners en Holland Food Service, online en in persoon. 2024 staat in het teken van het Geluksplein, een bijzonder evenement voor zowel de bewoners als zorgmedewerkers.

Wij inspireren met Mike’s Mailing, de maandelijkse nieuwsbrief met praktische tips omtrent eten en drinken.

Holland Food Service en onze oplossingen beter leren kennen?

Schrijf je dan in voor onze halfjaarlijkse nieuwsbrief, waarin je eenvoudig op de hoogte blijft van de belangrijkste ontwikkelingen.
Of schrijf je in voor Mike’s Mailing en ontvang maandelijks de beste tips rondom eten en drinken, speciaal voor de zorg.

Als je meer wilt weten over onze oplossingen, staan we altijd klaar om je bij te praten. In slechts 15 minuten kunnen we je de belangrijkste onderdelen laten zien, zodat je precies weet waar je aan toe bent. En dat allemaal vrijblijvend! Vul het onderstaande formulier in, geef aan waar je interesse in hebt, en wij nemen contact met je op.

Ontdek hoe we jou kunnen helpen met onze oplossingen!

Geïnteresseerd in

Samen verzorgen we mooie eet- en drinkmomenten voor jullie bewoners

"De bewoner krijgt het eten en drinken dat aansluit bij de verwachtingen. Holland Food Service laat hierbij de toegevoegde waarde aan de bewoner zien."

Land van Horne

Zorg, Wonen en Welzijn

"Holland Food Service past goed bij ons als partner en gaat next-level. Ze snappen het familiegevoel. De werkwijze sluit perfect aan op onze visie"

S&L Zorg
Zorg, Wonen en dagbesteding

"De samenwerking met Holland Food Service gaat verder dan alleen het verzorgen van de maaltijden. Ze zijn een goede, ondersteunende partner."

Aafje

Thuiszorg, Huizen en Zorghotels