Kennisbank

Kennisbank

De kennisbank van Holland Food Service is dé digitale informatiebron voor zorgprofessionals. Hierin worden allerlei artikelen verzameld, die te maken hebben met eten en drinken in de zorg. Van voedingsadviezen tot tips voor budgetbeheer. Neem een kijkje hieronder en laat je inspireren.

Gelukkig ouder worden in een veranderende samenleving

cadeau

Dr. Crétien van Campen houdt een pleidooi voor zingeving en creativiteit. Zijn recente essay ‘Gelukkig ouder worden in een veranderende samenleving’ nodigt hij jou uit om na te denken welke creatieve oplossingen en initiatieven mogelijk en nodig zijn, zodat mensen gezond en zinvol ouder kunnen worden.

In het essay worden er drie vragen gesteld. Wat is Gelukkig ouder worden in deze snel veranderende samenleving? Hoe kunnen mensen Gelukkig ouder worden en wat hebben ze daar voor nodig? Wie kan wat doen om daaraan bij te dragen? Het antwoord op de vraag ‘wat is Geluk’ is drieledig. Op de eerste plaats is Gelukkig ouder worden tevreden, gezond en zinvol ouder worden, op de tweede plaats wordt er gesteld dat Geluk veranderlijk is in de tijd, zowel over generaties als in de individuele levensloop en op de derde plaats dat het feit dat Geluk ontstaat in de interactie tussen persoon en samenleving. Op scp.nl vind je het hele essay.

Vegetarisch eten, een gezonde keuze

Steeds meer Nederlanders gaan vegetarisch eten. Sommige kiezen ervoor om helemaal geen...

Richtlijnen voor Goede Voeding

Er zijn 15 ‘regels’ die volgens de gezondheidsraad bijdragen aan een goede gezondheid...

Belang van voeding bij sporten

Wereld Kampioenschap voetbal, Formule 1 races, Tour de France etappes. Tijdens de zomermaanden...

Over voeding en ondervoeding

Van ondervoeding is sprake als iemand...

Smaakt naar meer? Als je alle kennisbankartikelen hebt gelezen en je graag nog veel meer wilt weten, schrijf je dan in voor onze Holland Food Service nieuwsbrief. Je krijgt dan als eerste een update over bijvoorbeeld een nieuw kennisbankartikel, maar ook over producten die aan ons assortiment worden toegevoegd of een evenement dat binnenkort georganiseerd gaat worden.