Aafje

5/5

“De samenwerking met Holland Food Service gaat verder dan
alleen het verzorgen van de maaltijden.”

Een nieuw maaltijdconcept

Zorghotel Maasstad is gevestigd in Rotterdam op de Zorgboulevard naast het Maasstad ziekenhuis en is een zorghotel van ‘Aafje thuiszorg huizen zorghotels’. Het hotel is een tussenstop voor revalidanten, die vanuit het ziekenhuis worden opgenomen en weer terug naar huis gaan. Het zorghotel bestaat 7 jaar en is gestart met een compleet nieuw maaltijdconcept in samenwerking met Holland Food Service.

"Wat we willen bereiken, is dat het eetmoment nog belangrijker wordt."

In het zorghotel wordt er gewerkt met een nieuw maaltijdconcept. Daar was een flinker verbouwing voor nodig. “Wat we met de verbouwing wilden bereiken, is dat het eetmoment nog belangrijker wordt. Het contract met de vorige cateraar liep af, dus nu was het een geschikt moment om te bepalen hoe we verder willen gaan. Op dezelfde manier doorgaan of veranderen? Omdat eigenlijk heel Aafje al bij Holland Food Service afnam, was het een logische stap om eens samen om tafel te gaan zitten. Zij blijken een goede, ondersteunende partner op het gebied van eten en drinken te zijn”, vertelt Cindy, één van de twee shiftleaders van de locatie en verantwoordelijk voor het horecagedeelte.

Het nieuwe maaltijdconcept zorgde voor verandering. “Het is niet meer rommelig. Dagelijks hebben gasten nu voor het diner keuze uit twee maaltijden. Aan tafel krijgen ze te horen wat er op het menu staat. Een kleine 10 minuten later wordt het bord uitgeserveerd. We hebben iedere dag ook een alternatief voor de hand, voor als een maaltijd bijvoorbeeld op is of als iemand iets echt niet lust.”

Gastvrijheid

De missie van het zorghotel is om gastvrijheid de komende tijd te gaan vergroten. “We hebben het met Holland Food Service al gehad over gastvrijheidstrainingen. Fijn dat er meegedacht wordt en dat ze zo behulpzaam zijn. We kijken uit naar de verdere samenwerking.”